Website Hoger in Google – Wat kun je zelf doen?

Ik kan bekijken of en hoe een website beter vindbaar/hoger in Google kan komen. Maar wat kun je zelf doen (en ik niet)?

Google maakt voor het bepalen van een positie van een website (ranking) bij een bepaald zoekwoord gebruik van een algoritme. De criteria van het algoritme veranderen nogal eens. Ik heb mijn Google-checklist onlangs weer eens bijgewerkt en kom nu uit op circa 265 criteria van het Google-algoritme die bekend of openbaar zijn. Vervolgens vergelijk ik de punten van de checklist met jouw website om te kunnen zien waar je website wel of niet aan voldoet volgens Google. Net als een APK voor de auto.

We kunnen de complete lijst met de circa 265 punten doornemen als je dat wilt. Dan heb je beter een beeld van de onderdelen waar Google waarde aan hecht.

Ik kan, van mijn kan, enkele kleine dingen aanpassen aan je website. Daar zal de gemiddelde positie in Google een beetje door kunnen verbeteren. Maar kort gezegd, Google wil een levendig, bruisend, intermenselijk gebeuren van een website zien op internet. Is jouw website – vanuit de gedachte van Google – op dit moment een kleine en statische website, met vrijwel geen menselijke interacties of netwerkverbindingen op het internet ten opzichte van vergelijkbare (concurrerende) websites? Dat resulteert dan in de posities die je website nu krijgt in Google bij bepaalde zoekwoorden. Je kunt in de huidige tijd (helaas) niet alleen leunen op een statische website. Je moet van je bedrijf eigenlijk op internet een levendig ‘verhaal’ maken, dat veel mensen aanspreekt.

Dus er kan vast nog veel verbeterd worden aan de vindbaarheid van je website in Google, maar voor een aantal punten kan ik – praktisch gezien – niet zo veel voor je betekenen. Dat vereist vooral van jouw kant betrokkenheid, “Begeisterung” en inspanningen om er een interessante, gewilde en veelbezochte bedrijfswebsite van te maken. Ik kan je daar vanaf de zijlijn hooguit in “coachen”.

Offerte (of liever eerst overleggen?)

Voor overleg, meer informatie of een concrete offerte voor jouw project ga direct naar de pagina contact.

Bijgewerkt: 7-3-2019